Sinnesträdgårdar och Onegativa tankar

Sitter och förbereder en föreläsning som jag ska hålla på Dragonskolan här i Umeå idag. Förra veckan var jag i Övik och höll en föreläsning och fick efteråt höra att många tyckt att jag var det bästa inslaget under dagen. Det värmde i hela mig. Jag jobbar för fullt med de nya kapitlen till min bok och har inte så fasligt mycket kvar. Ikväll åker jag till sthlm för att imorgon vara med på en kick off för WWF och berätta om Svalbard resan. 

Lyssnar på en bra ljudbok under mina morgonpromenade Munken som sålde sin ferrari av Robin Sharma. Sägs mycket klokheter i den. Jag tänkte att jag skulle bjuda på ett litet avsnitt ur den.

"De flesta lever antingen fysisk, intellektuellt eller moraliskt i en liten trång del av sin fullständiga potential, vi har alla reservoarer som vi aldrig skulle ha kunnat drömma om" - William James.

"I fabeln symboliserar trädgården det mänskliga sinnet. om du tar hand om ditt sinne, om du ger det näring och sköter det som en bördig trädgård kan det blomstra bortom dina förväntningar. Men om du låter ogräset ta över kommer varaktig sinnesfrid och djup inre harmoni alltid att gäcka dig. Om jag kom in i din älskade trädgård och började hälla giftigt avfall över alla dina förstklassiga blommor så skulle du väl bli allt bra sur? Faktum är att vissa duktiga trädgårdsmästare bevakar sin trädgård som soldater för att försäkra sig om att ingenting giftigt kan komma in, men se hur mycket giftigt avfall folk släpper in i huvudet, bara under en enda dag. Oro, ängslan, ett ältande av det förflutna, grubblerier inför framtiden och rädslan vi själva ger näring åt.

Om du vill leva ett rikt och tillfredsställande liv måste du stå på vakt vid grinden och bara släppa in den bästa informationen, du har helt enkelt inte råd med negativa tankar, inte ens en enda. Världens gladaste nöjdaste och mest dynamiska människor skiljer sig inte från dig och mig, vi är alla gjorda av samma stoff, men de som gör någonting mer än bara existerar, de som har blåst liv i sin sanna potential och verkligen njuter av livet till fullo gör något annat än människor som lever ett ordinärt liv och den främsta skillnaden är att de ser positivt på världen och allting som finns i den. 

under en vanlig dag tänker genomsnittspersonen ca 60 000 tankar, men 95% av dessa är samma tankar som personen tänkte dagen innan, knapphetstänkandet tyranni. De som tänker likadant varje dag och vars tankar främst är negativa har fastnat i dåliga vanor, istället för att fokuser på det goda i livet och tänka ut sätt att göra livet ännnu bättre så sitter de fast i det förflutna. Endel av dem oroar sig för relationer eller pengar, andra har ångest över att deras barndom inte var perfekt, åter andra grubblar över ännu mer betydelse lösa saker som hur expediten i affären behandlade dem eller den elaka tonen hos en sur arbetskollega. De som tänker så tillåter oron att suga ut deras livskraft. De blockerar sinnets enorma potential att ge dem det de vill ha"

Ja, det där var ett litet vettigt utdrag ur boken. Mer bjuder jag inte på idag. Förutom en uppmuntran till oss alla om att vi bör gå runt och känna oss betydelsefulla. Nästa vecka börjar min turné på riktigt. Det riktiga schemat kommer inom kort.

Kommentarer
Postat av: Bea

Hej,

spännande föreläsningar, skulle gärna komma och lyssna - är du bara på skolor?

Titta gärna in hos Berthas Eko när du är i Götet, schyssta <a href="http://www.Berthaseko.com">ekokläder </a>.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback