3 Platser kvar och frisk höstluft

Nu är det endast 3 gratis föreläsningsplatser kvar! Helt otroligt vad de har gått åt, på två veckor har nästan alla 40 blivit bokade. Nu är det endast 3 st kvar som sagt, så först till kvarn.
När dessa 3 kommit in så kommer jag att lägga upp hela föreläsnings turnén här i bloggen eller på hemsidan.

Det börjar bli höst och jag tycker att det är underbart. Var i stugan igen i helgen och hade det lika underbart som alltid, besteg Ryfjället igen för andra gången i sommar, red ut två gånger, bastade och spelade härliga sällskapsspel. Tog även det, troligen, sista doppet för sommaren.

Under min morgonpromenad imorse lyssnade jag på Fredrik Lindströms sommarprogram och han avslutade med denna fundering: "Är det så att människan är oförmögen att förstå konsekvenserna av sina handlingar om hon inte kan se dem?" jag hoppas... nej jag vet att det inte är så. Vi kan förstå konsekvenserna om vi får kunskap om dem, jag tror inte att vi behöver se dem med våra egna ögon. Det är klart att effekten blir ganska många ggr starkare om vi får se en döende isbjörn eller fattiga svältande barn på riktigt än bara höra om dem. Och det är klart att man kanske inte bryr sig lika mycket om naturen om man vuxit upp bland betonghus i en storstad och knappt vet vad ett hjortron är. Men jag tror (VET) att vi kan förstå konsekvenserna av våra handlingar.
Om vi vill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback